سلامت روانی مردان در پاندمی ویروس کرونا باید مورد توجه جدی قرار گیرد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: با توجه به تحت تاثیر قرار گرفتن مشاغل، افزایش دورکاری، شیوع بیماری کووید-19 و فوتی های ناشی از آن، باید سلامت روانی مردان در پاندمی ویروس کرونا مورد توجه جدی قرار گیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ( وب دا) ؛ دکتر آبتین حیدرزاده- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه 24 لغایت 30 خرداد ماه به عنوان هفته جهانی سلامت مردان با شعار " سلامت روانی مردان در پاندمی کووید با تاکید بر مردان جوان، مردان شاغل و مردان بیکار شده به علت کووید" نامگذاری شده است ، گفت: قرنطینه ها در شرایط فعلی (کرونا) ، تعطیلی مدارس و دانشگاه ها، آموزش های غیرحضوری و مجازی در منزل و همچنین نداشتن تعامل اجتماعی، بر سلامت روان نوجوانان و جوانان به ویژه پسران که قبل از دوران کووید، زمان بیشتری را در خارج از خانه سپری می کرده اند تاثیر گذار است.
وی با بیان اینکه نوجوانی به خودی خود دوران سختی است و همهگیری بیماری کرونا این دوران را سختتر نیز کرده است ، اظهار داشت: با لغو رویدادهای اجتماعی، بسیاری از نوجوانان و جوانان نه تنها برخی از مهمترین لحظات زندگی خود را از دست دادهاند، بلکه از فعالیتهای روزمره مثل گفت و گو با دوستان و شرکت در کلاسهای درس هم دور مانده اند .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه با اشاره به اینکه در شرایط فعلی
( شیوع کرونا) از دست دادن شغل و کاهش
سطح درآمد مردان بویژه مردان جوان موجب بحران
های اقتصادی ،مشکلات روانی و افسردگی شده است ، گفت : در این خصوص افراد بالای سی سال، افراد
بدون کار، افراد با محدودیت مالی ناشی از کار و نداشتن ایمنی شغلی نیز دچار
استرس شده اند.
دکتر حیدرزاده آموزش برای رفع استرس های
مربوط به کرونا، ارائه خدمات پیشگیرانه ( آموزش ، غربالگری و ارائه
خدمات اورژانس روانپزشکی بخصوص در زمینه پیشگیری از آسیب به خود ) را از جمله خدمات
سلامت روان در این دوره عنوان کرد و گفت: با توجه به استرس های مرتبط با شیوع
کرونا در خانواده ها، غربالگری سلامت روان بخصوص در افراد دارای علائم نگرانی
و تنش زیاد یا سابقه بیماری روانپزشکی مانند اختلالات خلقی و اختلالات
اضطرابی یا دارای سابقه مصرف الکل و مواد مخدر، در کنار سایر گروه های آسیب
پذیر در مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گیلان صورت می گیرد .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در ادامه با اشاره به اینکه علاوه بر مشکلات روانی و استرس های ناشی از کرونا، باید موارد ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید 19 در مردان نیز مورد توجه قرار گیرد.، گفت: اگرچه همه افراد جامعه از کوچک تا بزرگ ، زن و مرد در معرض خطر کرونا و عواقب آن می باشند، اما سن و جنس به عنوان دو فاکتور مهم در ابتلا یا شدت علایم نیز تاثیر گذار می باشند.
دکتر حیدرزاده در خاتمه ویژگی های بیولوژیک ، مسئولیت شغلی ، بیماری های مزمن در مردان میانسال، رفتارهای ناسالم مردان و ... را از جمله مهمترین عوامل ابتلا و تشدید عوارض کووید 19 در مردان عنوان کرد.
لازم به ذکر است : 20-14 ژوئن (30 - 24 خرداد ) به عنوان هفته جهانی سلامت مردان با شعار " سلامت روانی مردان در پاندمی کووید با تاکید بر مردان جوان، مردان شاغل و مردان بیکار شده به علت کووید" نامگذاری شده است./ص
نظر دهید